Bioclean Takservice

mosebeslag – mosefjerning – takfornying – takstiger – snøfangere – takbeslag

Mosebeslag

Kobber og sink mot mose på taket er en beprøvet metode. Mosebeslag av kobber eller sink hindrer effektivt levevilkårene for mose og grønske.

Mosefjerning

Mosen holder på fuktighet som kan forårsake råte.  Mose og lav skiller ut enzymer som tærer på takbelegget. Derfor har ikke taket godt av å bli mosegrodd.

Takfornying

Taket slites og blir stygt med tiden. Med takfornying kan taket bli nesten like pent som da det var nytt.

Effektiv metode mot mose, alger og lav på taket

Ved mosefjerning skraper vi bort overvekst av mose og behandler taket med alg-, og mosedrepende middel. Med tiden løsner moserester, lav og alger som kommer ned med vær og vind. Dette er en suveren metode som er mye brukt, siden den er skånsom mot takbelegget.

Mosebeslag

Kobber og sink mot mose på taket er en beprøvet metode. Mosebeslag av kobber eller sink hindrer effektivt levevilkårene for mose og grønske. Etter at vi har fjernet mosen og renset taket, blir beslagene montert på mønet og er knapt synlige. De avgir ved nedbør sink-, eller kobberioner som renner nedover taket og forhindrer vekstforholdene for mosen. Etter montering med mosebeslag vil det ta fra 1-3 år før taket er mosefritt. Deretter har mosebeslagene profylaktisk virkning mot mose og alger i titalls år fremover.

Takfornying

Med takfornying kan taket bli nesten like pent som da det var nytt. Taket blir utsatt for kraftige påkjenninger fra vær og vind. Dette gjør at taksteinen slites og blir stygg. Er topcoaten slitt bort blir også taksteinens funksjon svekket. Da kan man risikere at undertaket tar skade, og med tiden kan dette forårsake fuktskader. Blir taksteinen derimot behandlet med takmaling får den et nytt beskyttende toppbelegg. Takmaling holder seg i minst 10 år. Dette er et mye rimligere alternativ en å skifte ut steinen. Men det forutsetter at undertaket er i god stand.

Om oss

  • 408 77 875

Vi kan tak – vår erfaring og kunnskap gjennom 30 år kommer våre kunder til gode

Kontakt oss